december 16, 2018

Ski Angst

Als het weer de tijd van het jaar is dan beginnen de winterkriebels in het lichaam. Voor sommige is dat wel anders. Mensen die met angsten te kampen hebben, ski pistes niet meer af durven, krijgen steeds minder zin om op wintersport te gaan met de familie. Ze gaan mee, om alle verkeerde redenen. Niet omdat ze het leuk vinden, meer omdat ze hun angst toch nogmaals willen proberen overwinnen, toch houdt iets ze tegen of erger nog op een gegeven moment durven ze helemaal niet meer de piste af te glijden.

Vaak ligt het niet aan de ski skills zelf, hoogte, diepte en stijle stukjes van de pistes kunnen ook een rol meespelen.

Angst is verbonden aan een emotie, de een verkrampt, het hele lichaam staat stijf, de ander voelt zich te onzeker hoewel in bepaalde situaties men zich wel zeker voelt. En dat stemmetje in je hoofd, blijft maar negatief op je in praten om de boel te blijven saboteren zodat jij lekker in je ‘veilige angst comfortzone’ blijft zitten…

Alles gebeurd met de juiste intenties…

Zonder klamme handjes, knikkende knietjes en vol zelfvertrouwen die berg af. Hoe zou dat voelen?

De angst die je ervaart, daar op de berg wordt getriggerd door een emotie, en telkens als je op wintersport gaat begint het nare gevoel al in de onderbuik te kruipen. Voor de meeste mensen is de voorpret al fantastisch. En voor jou is de voorpret verschrikkelijk. scenario’s spelen zich keer op keer af in je hoofd, die jou er nog meer van weerhoud die piste op te gaan. Ach, je wilt het gewoon over winnen dus je gaat maar… want je wilt je gezin, familieleden en vrienden niet teleurstellen. 

Hoe zou het zijn, als je die nare emotie onder controle hebt, steeds meer zelfvertrouwen opbouwt op de piste en gewoon heerlijk kan genieten van de ski vakanties die nog gaan komen?

Is dat mogelijk? Ja… als je open staat voor hypnose en echt wilt veranderen en aan je emoties wilt werken en wil leren hoe je dat stemmetje in je hoofd onder controle krijgt. Dan kun jij met het volste zelfvertrouwen die berg op.

Vraag vandaag nog een GRATIS informatie gesprek aan en ga zorgeloos op wintersport!

 

 

WhatsApp chat