De praktijk Healthy Rituals werkt al 20 jaar op gebied van triggerpoint therapie. Het is een verlengstuk van de therapeutische behandelingen die o.a gegeven werd bij diverse gezondheidscentra’s waar meerdere therapeuten gebruik maaken van speciale effectieve massagetechnieken. Bij ons, ligt de nadruk op het herstellen en onderhouden van jouw lichamelijke gezondheid Body en Mind. En zo nu en dan komt de vraag waarom een masseur en geen therapeut?

Onze Triggerpoint behandeling zorgt ervoor dat de lichamelijke vitaliteit goed in balans wordt gehouden.

MASSEUR VERSUS THERAPEUT
Van buitenaf is er vaak nauwelijks een verschil te zien tussen een Shiatsu massagebehandeling en een Shiatsu therapiebehandeling. Zowel een Shiatsu masseur als een Shiatsu therapeut is gericht op het creëren van ruimte. Vaak zijn hun handelingen dan ook bijna gelijk aan elkaar. Ontspannende aanraking en handgrepen vormen de basis van elke shiatsu-behandeling!

WAT IS DAN HET VERSCHIL?
Het verschil tussen een Shiatsu masseur en een Shiatsu therapeut is, volgens ‘onze’ definitie, dat een therapeut werkt vanuit een diagnose. Bijvoorbeeld een meridiaan diagnose. Of een diagnose van de interne organen. Of een 5 elementen diagnose. Een Shiatsu therapeut moet dus op de hoogte zijn van de diagnostiek volgend de traditionelen Chinese geneeswijze (of een ander diagnostisch model). Een Shiatsu masseur hoeft dat niet te zijn, maar bezit wel deze kwaliteiten, kan wel diagnoses stellen, maar zal je dan doorverwijzen naar een dokter.

IEDER BEGIN IS BLANCO
Begrijp me niet verkeerd: je werkt binnen Shiatsu niet met een theoretische diagnose! Of met een theoretisch behandelplan! Op het moment dat je als een Shiatsu behandelaar met een behandeling begint ben je blanco. Je volgt je intuïtie. Je bent niet op zoek. Je bent de als een kat die stil blijft liggen en de muis dicht bij laat komen… en BAMM … je pakt de muis. Maar eerst moet je stil zijn. Je moet de muis dichtbij genoeg laten komen voordat je hem kunt pakken.

WACHTEN OP DE MUIS
Als therapeut wil je de muis te pakken zien te krijgen. De muis is de diagnose. Maar niet de theoretische diagnose. In onze stijl van werken volg je als behandelaar je intuïtie. Je kunt vervolgens, dat wat je doet, stap voor stap in een diagnose vertalen. Dat wat je doet, houdt altijd een diagnose in zich, of je er nu bewust van bent of niet. Op het moment dat je bewust bent van je diagnose wordt je behandeling ‘extreem’, precies to the point. Je weet op het moment precies dat te geven, wat nodig is. Dan ben je therapeutisch bezig. Dat is dan misschien wel één zichtbaar verschil tussen een therapeut en een masseur: een masseur doet vaak veel meer dan een therapeut!

Continu onderhoud en aandacht voor je lichaam helpen je op weg naar een gezonde levensstijl.