februari 26, 2018

Burn out

Het is een term waar veel beladenheid aan hangt.

______________________________________________________________________________________________________

In de jaren 70 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van deze term. De opvattingen zijn zeer dominant geworden. Burn-out bestaat uit drie, min of meer samenhangende verschijnselen: uitputting (extreme vermoeidheid), cynisme (afstand hebben van het werk, dan wel de mensen met wie men werkt), en een lager zelfbeeld van de eigen competenties.Te veel stress op het werk en in de privésituatie zouden oorzaken van burn-out zijn. Een sensitieve persoonlijkheid met bovengemiddeld verantwoordelijkheidsgevoel en de neiging tot perfectionisme zouden risicofactoren zijn. Gelukkig komt de diagnose steeds minder voor. 

______________________________________________________________________________________________________

Nou als je dat zo leest, dan kan het iedereen over komen. 95% van de mensen die wij in onze praktijk ontvangen met burn-out klachten hebben o.a. een laag zelfbeeld van zichzelf. Ze voelen zich niet veilig, niet gehoord en gaan maar door op de automatische piloot. In sommige gevallen, is het zelfbeeld zo ernstig dat ze niet meer van zichzelf houden.

Al deze emoties, stapelen zich op en je lichaam wordt dan op den duur op de proef gesteld. Onverklaarbare lichamelijke klachten die hiermee samen kunnen hangen.

Wij gaan aan de slag met de emotie

Ik wil weer lekker in mijn vel zitten, ik wil van mezelf houden. Ik wil niet meer verbittert zijn tegen de mensen waarvan ik houd. Ik vind mezelf niet leuk als persoon. Met deze bewoordingen komen mensen vaak binnen tijdens het informatie gesprek. De transformaties die men ondergaat gebeurt allemaal in hypnose. Daarbij krijgt men opdrachten mee, om thuis aan de slag te gaan. Trainen en coachen we je mindset, zorgen wij ervoor dat je een doel hebt. Wel stellen we één voorwaarde, als je wilt veranderen, dan zal je ook nieuwe stappen moeten maken in leven.

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven geeft je telkens meer zelfvertrouwen.

Ben je klaar met onverklaarbare pijnlijke lichamelijke kwaaltjes, wil je weer jezelf zijn. Maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis informatie gesprek.