februari 26, 2018

Geen gestotter meer

In de hypnotherapie gaan we ervan uit dat het stotteren ooit is ontstaan omdat een persoon in een bepaalde situatie iets niet kon zeggen wat hij wel moest zeggen. Er kan een patroon ontstaan en begint te hakkelen als je iets wilt vertellen. Door de onzekerheid die dan opspeelt kan het erger worden. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat je bijna niet normaal kan praten tegen anderen.

Jij kan prima praten, alleen niet tegen anderen in bepaalde situaties en dat is een groot verschil.

Je hoeft niet naar spraakles, je praat prima. In de behandel sessies gaan we opzoek naar wat er werkelijk is gebeurd. Vaak is het simpelweg een vergissing. Je moet alleen even van die vergissing af en die zetten we recht met onze stottersessies.

Het schijnt dat ongeveer 1% van de mensen stottert of in ieder geval daar problemen mee heeft.
Als je stottert heb je een onregelmatig spreekritme. Je weet wat je wilt zeggen, alleen komt het er niet uit zoals jij wilt. Sommige woorden kunnen voor een stotteraar een regelrechte hel zijn. Er bestaat twee soorten stotteren, het openlijk stotteren en het verborgen stotteren. Het openlijk stotteren horen we allemaal. En de verborgen stotteraar weet  woorden te vermijden die problemen op gaan leveren. Mensen die stotteren kunnen prima praten als er geen mensen bij zijn of in het bijzijn van bekende mensen. Logopedie helpt niet want je kunt praten, als je stottert. Blijkbaar durf je niet of word je onzeker bij andere mensen.

Wanneer je de onzekerheid niet zouden hebben, stotter je ook niet.

Stotteren en hypnose

In onze praktijk gaan we met je aan de slag. In enkel 3 sessies pakken we de kern van het stotteren aan. We gaan ervoor zorgen de situaties waardoor het gedrag wordt versterkt in het onbewuste wordt aangepakt. Dan gaan we ervoor zorgen dat je in bepaalde situaties je weer sterk en gemakkelijk gaat voelen. Dat jij meer zelfvertrouwen krijgt en zelfverzekerder wordt over jezelf en je kunnen.